Nieuwe AZ-stadion bevat 'geest' van Ajax

In het nieuwe AZ-stadion dat momenteel gebouwd wordt bij de Kooimeer, is door enkele anonieme bouwvakkers stiekem de geest van Ajax toegevoegd. De Alkmaarsche Courant, onderdeel van het Noordhollands Dagblad, pakte daar gisteren met drie foto's op de regionale voorpagina groot mee uit. De krant kwam de foto's naar eigen zeggen op het spoor via dit bericht op weblog VKmag.

Een aantal Ajax-getrouwe bouwvakkers die werkzaam zijn bij de bouw van het AZ-stadion, zouden de geest van Ajax middels een Ajax-shirt in het beton hebben gegoten. Volgens een statement op de site Ajax.punt.nl betrof het een speciale actie, welke in het grootste geheim is uitgevoerd. ''Door deze actie hopen wij dat bij de volgende wedstrijden van Ajax in Alkmaar er reeds een 0-1 voorsprong is voor aanvang van de wedstrijd. De geest van Ajax is bij deze in het nieuwe stadion aangekomen''. De Alkmaarsche Courant knoopte geen waardeoordeel vast aan de actie.


Volgens VKmag komen de foto's van Ajax.punt.nl

Het nieuwe AZ-stadion moet volgend seizoen gereed zijn, en plaats bieden aan 13.500 fans, alhoewel ook de mogelijkheid voor zo'n 17.000 plaatsen nog wordt bekeken. In het huidige stadion de Alkmaarderhout, dat nu zijn laatste seizoen beleeft, kunnen slechts 7.700 toeschouwers.
Momenteel wordt voor het nieuwe stadion de werknaam 'Kooimeerplaza' gebruikt, maar dat is niet de naam die het stadion zal gaan dragen. Op 14 oktober wordt de definitieve naam bekend gemaakt. Volgens de Alkmaarsche courant is onder de mensen die het stadion bouwen vooral de naam 'De Kooi' populair. AZ-fans opteren liever de naam 'Victorie-stadion'.


AZ-stadion in aanbouw, meer foto's op AZfanpage.nl