OM krijgt bewijs dodelijke straatroof niet rond

LiefHeersendBeest had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn een rechtszaak in Amsterdam zijn deze week twee hoofdverdachten van een geruchtmakende straatroof met dodelijke afloop, vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In deze zaak zijn nu in totaal vier jongeren vrijuitgegaan, omdat het Openbaar Ministerie (OM) het bewijs in de ogen van de rechtbank niet voldoende rond kon krijgen.

De twee die deze week terechtstonden, Achmed A. en Otman el B. (beiden 20), zouden volgens het OM samen met de 21-jarige I. D. en de 20-jarige M .A. verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige straatroof uit 2003 in Amsterdam West op de 69-jarige Hennie de Jong. Twee van hen hebben haar volgens het (OM) met een scooter beroofd. De jongen achterop greep haar handtas, en toen De Jong die niet wilde loslaten, kreeg ze een paar trappen tegen haar arm. De daders lieten het slachtoffer achter met een gebroken bovenarm. Twee weken later overleed ze aan een longembolie, bloedstolsels in de longen, als gevolg van de botbreuk.

Het OM had tegen de twee hoofdverdachten straffen van zes en vijf jaar geëist. Alle vier de Marokkaanse jongeren hebben reeds een enorme lijst met veroordelingen op hun naam staan, voor diefstallen, inbraken en tasjesroof. Het OM overweegt tegen de vrijspraak in hoger beroep te gaan.