Zeker 25 doden door explosies Bali

In twee toeristische gebieden op het Indonesische eiland Bali hebben vandaag vier explosies plaatsgevonden. Zeker drie westerse toeristen zijn gewond geraakt. Ook zijn enkele gebouwen beschadigd. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of het aanslagen betreffen. De ontploffingen vonden plaats rond 20.00 uur lokale tijd.

Op Jimbaran Beach, een strand vol restauranten en zeer populair onder toeristen, vonden drie explosies plaats. Het strand wordt op dit moment ontruimd. In Kuta, zo'n dertig kilometer verderop, werd een winkelcentrum getroffen door een explosie. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart.

In 2002 werden in Kuta aanslagen gepleegd door een aan al-Qaeda verwante groep. Hierbij kwamen 202 mensen, voornamelijk toeristen, om het leven. In de jaren hierop volgden nog meer dodelijke aanslagen op het eiland.

Update 15:35
Getuigen hebben inmiddels gemeld dat er zeker twee doden zijn gevallen. De politie heeft dit bevestigd. Veel mensen zijn gewond geraakt. Het dodental kan nog oplopen, sommige getuigen spreken zelfs over acht dodelijke slachtoffers.

Update 15:59
Het dodental staat inmiddels op negen, zo meldt BBC News. Hoe de explosies hebben kunnen gebeuren, is nog steeds niet bekend.

Update 22:09
Het dodental staat inmiddels op 25. 102 mensen raakten gewond, zo meldt BBC News. Van de 25 doden zijn er 12 geïdentificeerd.