Man wil trouwen met ex-schoonmoeder

Icoon opmerkelijk nieuws Trouwen met je schoonmoeder. Velen moeten er niet aan denken. Behalve Clive Blundon, een 50-jarige Brit. Die wil namelijk gaan trouwen met zijn 62-jarige ex-schoonmoeder Brenda. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg moet hierover een beslissing gaan nemen.

Zij moet bepalen of Clive mag gaan trouwen met Brenda, waarmee hij al vijftien jaar verloofd is. In het Verenigd Koninkrijk is hun voorgenomen huwelijk al die tijd door de overheid verhinderd. Toen Clive twaalf jaar geleden in ondertrouw wilde gaan, werd hij gearresteerd en enkele uren vastgehouden. Sindsdien kreeg hij de zaakjes niet voor elkaar.

Het stelletje kent elkaar al zeventien jaar. Een tijd na het mislukken van zijn huwelijk werd Clive smoorverliefd op de moeder van zijn ex-vrouw. Dat bleek wederzijds. "We begonnen uit te gaan vier jaar na mijn scheiding van Brenda's dochter, met wie ik twee dochters heb", zo vertelt Clive."Ik bezocht regelmatig de kinderen en van het een is het ander gekomen."