Opsporing Verzocht zoekt FOK!ker

Een opmerkelijke oproep bij het tv-programma Opsporing Verzocht vanavond. Daar werd namelijk gezocht naar een jongeman die op zondag 11 september een tas met daarin vier gekleurde ballonnen en een brief had geplaatst voor een snackbar op het Centraal Station van Den Haag. Niet veel boeiends zou je denken, dit blijkt echter FOK!ker Yildiz te zijn.

Ruim twee weken terug vertelde Yildiz in een topic op het FOK!Forum in geuren en kleuren en inclusief foto's wat hij had uitgespookt in Den Haag. De Spoorwegpolitie werd die middag attent gemaakt op de achtergelaten tas en ging daarop een kijkje nemen. Enkele agenten troffen vervolgens de grote zwarte tas aan met daarin vier ballonnen en een brief aan. "Een protestbrief", aldus een agent in Opsporing Verzocht vandaag. Ook de brief, een klacht over de angst die regeert in Nederland, valt te lezen in het topic.

In het programma werden mensen die de man op de getoonde foto's (Yildiz was gefilmd door een bewakingscamera) herkenden, opgeroepen te bellen naar Opsporing Verzocht. "De vraag is natuurlijk: Wie (her)kent de man aan de hand van de getoonde videobeelden, mogelijk in combinatie met de grote zwarte canvas tas?", zo viel vanavond te horen. Yildiz zou zichzelf inmiddels hebben aangegeven.


De tas


De vanavond getoonde beelden in Opsporing Verzocht

Update 21:51
Yildiz heeft zich inmiddels op het forum vertoond en zegt zich te hebben gemeld bij de spoorwegpolitie. Op zijn verzoek zal volgens Yildiz het bericht over deze kwestie van de site van Opsporing Verzocht worden gehaald. Morgen heeft hij een vervolgafspraak met de spoorwegpolitie.