Wielrennen: Uitslag Ronde van Spanje

Icon Sport - WielrennenRoberto Heras heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan de Vuelta a España gewonnen. Tijdens de slotrit naar Madrid kwam zijn eindzege geen moment in gevaar. Alessandro Petacchi pronkte vandaag met de dagzege.

Met zijn vierde eindzege is Roberto Heras alleen recordhouder. Tot vandaag moest hij het record nog delen met de Zwitser Tony Rominger, die van 1992 tot en met 1994 heerste in de Ronde van Spanje. Heras won eerder de Vuelta in 2000, 2003 en 2004. De klimmer uit Béjar is sinds zijn entree in 1997 een niet weg te denken element in de Ronde van Spanje: steeds eindigde hij bij de eerste zes. In totaal won hij tien etappes in de Vuelta.

Vandaag kende Heras totaal geen problemen in de vlakke rit naar Madrid. Zoals verwacht draaide de etappe uit op een massasprint en uiteraard was Petacchi de snelste. De Italiaan bleef eenvoudig de Duitsers Zabel en Haussler voor. Daarmee onderstreept Petacchi eens te meer zijn favorietenrol voor het WK van volgende week dat tevens in Madrid plaatsvindt.

Denis Menchov, de kopman van Rabobank, eindigt als tweede in het eindklassement. De Rus herstelde zich knap van een ronduit teleurstellend optreden in de Tour de France en leek lange tijd op eindwinst af te stevenen. Pas in de laatste bergrit verloor de Rus zijn gouden leiderstricot. Naast Heras en Menchov eindigde ook Carlos Sastre op het eindpodium. Beste Nederlander werd Koos Moerenhout. De coureur in Belgische dienst stak meermaals zijn neus aan het venster tijdens bergetappes en wordt veertiende in het eindklassement.


Eindstand 60e Ronde van Spanje:
1. R. Heras (Spa) 82.22.55
2. D. Menchov (Rus) + 4.36
3. C. Sastre (Spa) + 4.54
4. F. Mancebo (Spa) + 5.58
5. C. Garcia Quesada (Spa) + 8.06


Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!