Grote brand verwoest oud-theater Huizen

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

In Huizen (Noord-Holland) is het 3in1 vandaag door een grote uitslaande brand volledig verwoest. Scholengemeenschap Huizermaat, dat deel is van het zelfde gebouw, kreeg te maken met flinke waterschade, doordat de brandweer het nat heeft gehouden. Ook heeft de school lichte rookschade. Het 3in1 deed vroeger dienst als theater, tegenwoordig huisde er nog enkel een dansschool in. Er zijn voorzover bekend geen slachtoffers gevallen.

Op 3 oktober zou eigenlijk met de sloop van het 3in1 begonnen worden. De dansschool die er nu nog actief was, zou 1 oktober voor het laatst van het gebouw gebruik mogen maken. De dansschool stopte in augustus met de lessen, maar er lagen nog wel een hoop spullen van de school in het pand. De brand werd vanmorgen rond acht uur ontdekt. De brandweer probeerde het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden, maar dit mislukte

Begin juni vorig jaar was er nog brand in de sportzaal van de Huizermaat. Deze brand bleek aangestoken door een paar tieners. Of deze zaken iets met elkaar te maken hebben, is nog onduidelijk.


Foto ©FOK