'Bollywood' niet nogmaals in Amsterdam

Icoon Bollywood nieuwsHet filmfestival IIFA Bollywood Awards zal in 2006 niet opnieuw in Amsterdam plaatsvinden. De uitreiking van de Indiase filmprijzen werd in 2005 door voormalig wethouder Frits Huffnagel naar de Nederlandse hoofdstad gehaald. In de contracten werd toen vastgelegd dat Amsterdam ook in 2006 het festival mocht organiseren.

Bezoekersaantallen vielen echter tegen, waardoor de gemeente Amsterdam beslist heeft dat het niet loont om opnieuw 1 miljoen euro in de komst van het festival te steken. In juni werd al bekend dat de editie 2005 niet uit de kosten zou komen. Organisator Peter Wybenga van Amsterdam Partners meldde toen dat de tijd te kort was geweest om de investering terug te verdienen, maar schermde op dat moment al met de nieuwe komst van 'Bollywood' in 2006.

Bollywood, de bijnaam van de Indiase film die hoofdzakelijk in Bombay wordt geproduceerd, is de grootste filmindustrie van de wereld. Waar de IIFA Awards in 2006 nu zullen worden gehouden is nog niet bekend. Casablanca en Dubai zouden het evenement graag willen hebben, maar ook twee nog onbekende landen in West-Europa zouden interesse hebben.