'Godfather' Paolo di Lauro opgepakt

calvobbes (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Italië heeft de politie in Napels afgelopen nacht een maffiabaas opgepakt die al drie jaar zat ondergedoken. Het betreft de 52-jarige Paulo di Lauro, die één van de meest gezochte kopstukken van de maffia in Italië was.

Hoewel de 'Godfather' was ondergedoken, ging zijn clan nog volop door met de activiteiten. Twee van zijn zonen voerden een felle strijd met andere maffiagroeperingen. Sinds het onderduiken van Di Lauro woedt in Napels een bloedige machtsstrijd. Daarbij werden in één jaar tijd zeker 130 mensen vermoord.

Geld lijkt de belangrijkste reden voor al het geweld. De Di Lauro Clan zou dagelijks een omzet van 500.000 dollar hebben gegenereerd met de handel in drugs, wapenhandel, prostitutie en afpersing.

Bendes gaan letterlijk over lijken
Voor verschillende bendes is dit een reden om de macht in de onderwereld over te nemen. Daarbij gaan ze letterlijk over lijken. Overlopers naar andere bendes zijn één voor één geëlimineerd, huizen en winkels van rivalen werden simpelweg platgebrand. Ook vrienden en andere bekenden van overlopers bleven niet gespaard. Een jonge vrouw werd eerste gemarteld, daarna gedood en verbrand.

Het afgelopen jaar zijn de twee leidinggevende zonen al opgepakt. Verder arresteerde de politie tientallen leden van de rivaliserende partijen. De politie hoopt dat daarmee het aantal moorden in de stad afneemt.