Duitse anarchisten choqueren met tv-spot

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Het verkiezingsspotje dat de Duitse anarchistische partij de tv-kijkers vertoont, kan niet op veel sympathie van de Duitse kijker rekenen. Velen reageerden geschokt op de beelden die bestaan uit onder meer het leeggieten in de keel van bierflesjes, half blote lichamen die worden afgelebberd, injectiespuiten en het inelkaar trappen van spullen. En dat alles bijelkaar gepropt in een totaal chaotisch spotje, begeleid door stevige muziek.

Normaal gesproken worden er in een verkiezingsspot de beleidspunten van een partij nader verklaard. Maar daar heeft de APPD (Anarchistische Pogo Partei Deutschlands) duidelijk geen boodschap aan. Aangezien de APPD een officieel erkende politieke partij is, krijgt ze de kans om gratis op tv publiciteit te maken. Maandagnacht staat de volgende uitzending geprogrammeerd.

De Duitse media gaan er vanuit dat de APPD, die naar schatting 750 medewerkers telt, een verwaarloosbaar aantal stemmen krijgt. Wellicht dat werkschuwe mensen getrokken worden door de anarchisten. De partij verkoopt via haar site namelijk T-shirts met teksten als 'Arbeit ist Scheisse', 'Ich bin ein Asozialer Parasit' en 'Fick heil'. De Duitse parlementsverkiezingen zijn op 18 september.

-
De APPD-verkiezingsspot.
De band van de lijsttrekker, genaamd Die Kassierer, is hier te vinden.