Michael Moore schrijft brief aan Bush

Waar blijven de helikopters die mensen moeten helpen in New Orleans? Hoe kan het dat het zo lang duurt voordat de hulpverlening op gang komt? En waarom werd het budget voor technici die aan de dijken in New Orleans werkten afgelopen jaar voor de derde keer op rij gekort? Vragen die Michael Moore zich stelt in een brief die hij aan de Amerikaanse president Bush heeft gericht. De documentairemaker staat bekend om zijn kritiek op Bush. Op zijn geheel eigen wijze heeft hij nu een open brief aan Bush opgesteld.

"Heeft u enig idee waar onze helikopters zijn? Het is nu bijna een week na de orkaan Katrina en duizenden mensen zitten nog vast in New Orleans. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de apparaten? Ik ben ook ooit mijn auto kwijt geraakt op een parkeerplaats. Man, dat was vervelend!", zo begint de brief. Moore snapt niet dat men deze gevolgen niet had kunnen zien aankomen. "Donderdagavond zei de weerman al op tv dat de storm op weg was naar New Orleans en dat het heftig zou worden. Heeft iemand dat aan u verteld? Ik weet wel dat u uw vakantie niet wilde onderbreken en dat u niet van slecht nieuws houdt."

Daarnaast komt Moore ook nog met enkele onthullingen. "Ik vind het vooral mooi hoe u, in plaats van naar New Orleans te gaan, een dag na de orkaan naar een feestje ging in San Diego met wat zakenluitjes. En luister ook vooral niet naar de mensen die in de komende dagen zullen onthullen hoe u het budget voor de technici van het leger in New Orleans voor de derde keer op rij verlaagde. Vertel ze gewoon dat als u dat budget niet had verlaagd, er sowieso geen technici meer waren geweest omdat u een belangrijkere taak voor ze had: het bouwen van een democratie in Irak."

Hij sluit z'n brief af op gepaste wijze. "Zoek nu maar gewoon wat helikopters voor de mensen in New Orleans. Doe maar gewoon net alsof de mensen vlakbij Tikrit zitten..."