Zoon Sharon aangeklaagd in corruptieschandaal

Icoon Buitenlands nieuwsOmri Sharon, de zoon van de Israëlische premier Ariel Sharon, is officieel aangeklaagd naar aanleiding van een onderzoek naar de financiering van de verkiezingscampagne van zijn vader. De aanklacht werd vorige maand al aangekondigd. Omri Sharon zou in 1999 over de schreef zijn gegaan, toen hij campagneleider was voor zijn vader.

Sharon junior (41) is net als zijn vader actief in de politiek, en is voor de Likud-partij afgevaardigde in de Knesset, het Israëlische parlement. Hij wordt verdacht van vervalsing van papieren, schending van het publieke vertrouwen en het verbreken van beloften. Indien hij schuldig wordt verklaard kan hij tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Omri is de belangrijkste verdachte in het schandaal rond illegale campagnegelden, waarin ook zijn broer Gilad een rol zou hebben gespeeld. Premier Ariel Sharon heeft altijd ontkend iets te hebben geweten van de financiering van de verkiezingscampagne. Sharon junior kon nu pas officieel aangeklaagd worden, omdat eerst zijn parlementaire immuniteit tegen juridische vervolging moest worden opgeheven.

Vader en zoon Sharon in het Israëlische parlement
Vader en zoon Sharon in het Israëlische parlement