FC Groningen-supporters in actie tegen KNVB

De voetbalsupporters van FC Groningen zijn het zat 'gecriminaliseerd' te worden door de KNVB. Daarom voeren ze vandaag tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles actie. Iedere supporter draagt vandaag een afbeelding van een Donald Duck-achtige zware jongen met gevangenisnummer op borst of rug.


Voorzitter Tijn Oprins van de Groningen Fanatics is reëel genoeg om in te zien dat de KNVB niet zal schrikken van de actie en haar beleid zal terugdraaien: ''Maar goed, je hoeft alles ook niet zomaar over je heen te laten gaan, je kunt best je ongenoegen kenbaar maken.''

De woede van de supporters op de voetbalbond heeft te maken met het feit dat rond iedere voetbalwedstrijd met een risicostatus, de met een club meereizende supporters op de foto worden gezet. Een maatregel die bovenop de al bestaande identificatieplicht komt. Verder zijn de meeste supporters verplicht mee te reizen met een bus van de club en hun persoonsgegevens te laten registreren.

Met de actie 'supporter=crimineel' willen de Groningers vandaag laten weten dat goedbedoelende supporters niet langer de dupe mogen zijn van het wangedrag van enkelen.

-
Meer voetbalnieuws vind je op Voetbal.FOK!