Bedreiger raadslid pleegt zelfmoord

Een 38-jarige inwoner van Roermond die begin juli werd veroordeeld wegens het bedreigen van het Enschedese raadslid Hans Hofte van de Stadpartij, heeft zelfmoord gepleegd. De man blijkt 10 dagen lang dood in zijn woning te hebben gelegen.

De overleden Roermonder startte zijn bedreigingen vorig jaar, nadat Hofte in het nieuws kwam omdat hij campagne voerde tegen de extravagante Gay Parade op Roze Zaterdag. Hofte deed dat op een dusdanig hetzerige wijze per e-mail, dat hij een half jaar geen e-mails meer mocht versturen via het gemeentelijke computernetwerk van Enschede.

Hofte werd door de Roermonder belaagd via telefoontjes, emails en een poederbrief. De rechter nam het in juli hoog op dat het raadslid anoniem bedreigd werd, en dat de man geen berouw toonde. De nu overleden Roermonder werd daarom veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Tegen de Gay Krant liet hij na zijn veroordeling weten aan depressiviteit te lijden, en geen spijt te hebben. Hij ging dan ook gewoon door met het bedreigen en zei dat Hofte boven aan zijn dodenlijst stond. Hierdoor belandde hij wederom in een Enschedese politiecel. Na verhoor werd hij heengezonden.

Overigens loopt in het forum van FOK! een discussie over de Roermonder, naast een condoleance-topic. De man zou een regelmatige bezoeker van FOK! zijn geweest (mineo39-76) en had een lange posthistorie op het forum opgebouwd. Hij mengde zich vooral in discussies over homofilie. Af en toe meldde hij ook homogerelateerde nieuwsberichten voor de frontpage via de nieuws-submit, waarvan er het laatste jaar 7 werden geplaatst.