Internationale media-aandacht spermashow

In het kader van 'De TV Competitie' zal vanavond op Talpa een aflevering van ''Ik wil een kind van jou.... en verder niets'' te zien zijn. De nu al beruchte spermadonorshow dus. Na IdtV's 'Vijf Sterren' (vijf voormalige prostituees beginnen een restaurant) en 'Het Grote Geld' (in een halfjaar zo veel mogelijk geld verdienen) van Rene Stokvis Producties, is het vandaag de beurt aan Eyeworks.

En de productie van Reinout Oerlemans' bedrijf is ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij gegaan. Onder andere de Britse omroep BBC, persbureau Reuters, Australische kranten en de Zwitserse radio besteden er vandaag aandacht aan. De show, waar al Kamervragen over zijn gesteld, wordt vooral gezien als de opvolger van John de Mols wereldwijde hit 'Big Brother'.

Reuters heeft het over "het testen van de grenzen van reality-tv"; Alain Franco, verslaggever van de Zwitserse publieke radio, gaat iets verder: "Dat hij nu een spermashow uitzendt, verbaast me niet. Dit soort troep kan alleen uit Nederland komen, waar niemand opkijkt als je een moslim geitenneuker noemt." Hij denkt echter wel dat het gaat scoren, en waarschijnlijk ook in andere landen: "Het flatteert de lage instincten: mensen willen weten: wie is die gekke Yessica die sperma wil?"

'Ik wil een kind van jou.... en verder niets' is vanavond om 20:30 uur te zien op Talpa. Morgen en vrijdag volgen nog respectievelijk 'Een Goed Begin' (Endemol) 'en Laatste Kans voor de Liefde' (PALM). De mensen thuis kunnen stemmen op hun favoriete programma en zaterdagavond zal de winnaar bekend worden gemaakt. Van dit programma zullen vervolgens meer afleveringen op Talpa te zien zijn.