Bejaarde grijpt ballen van inbreker

LingoEen Litouwse vrouw van 93 jaar oud heeft een inbreker in zijn kruis gegrepen. Ze hield hem vast totdat de politie erbij was gekomen. De inbreker was blij dat de politie arriveerde en vroeg meteen om een ziekenauto.

De twee jonge Litouwers kozen het verkeerde huis om in te breken. De bejaarde bewoonster heeft tientallen jaren ervaring als geitenmelkster waardoor ze dus sterke spieren had. Toen de twee jongens bij haar naar binnen stormden werd de vrouw eerst nog tegen de grond gewerkt maar al gauw bood ze weerstand en greep ze de ballen van één van de twee inbrekers. De buurvrouw die het gekrijs van 'het slachtoffer' hoorde belde de hulpdiensten en zo gauw die arriveerden liet de vrouw los. Zo kon de politie de twee criminelen makkelijk inrekenen.

"Ze zouden toch niet ver geraakt zijn", verklaarde een woordvoerder van de politie. "Een van hen kon amper wandelen en leek wel blij te zijn een politiewagen te zien. Hij vroeg om meteen naar het ziekenhuis overgebracht te worden omdat hij zo'n hevige pijn had."