RTL tevreden met eerste slag om de kijker

Pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

RTL (RTL4, RTL5, RTL7) is tevreden met de eerste slag die door het concern is geleverd in de strijd om de gunst van de kijker. Dit meldde RTL-baas Fons van Westerloo vandaag tijdens een presentatie van programma's van zijn tv-stations. "De oorlog met woorden is nu voorbij, we kunnen nu handelen met daden," aldus Van Westerloo.

De komst van Talpa heeft het medialandschap veranderd. RTL kreeg naast de nieuwe concurrentie te maken met tv-sterren, die bij RTL vertrokken en bij Talpa gingen werken, zoals Beau van Erven Dorens. Toch trok NSE van Talpa, waar Beau van Erven Dorens te zien is, 258.000 kijkers. RTL Boulevard, met Daphne Bunskoek, trok 796.000 kijkers. "Ik ben blij dat Boulevard gewoon doordendert met weer een kanjer achter de presentatiedesk", constateert Fons Van Westerloo.

TV-deskundigen zijn van mening dat de concurrentiestrijd vooral zal plaatsvinden in de vooravond: van 18.00 tot 20.30. Kijkers schakelen minder snel van net als ze eenmaal in de vooravond een keuze hebben gemaakt. Maar juist in die vooravond presteert Talpa niet goed.

Zo trok gisteravond 'Thuis' 138.000 kijkers, 'Je leven in de steigers' 288.000 en 'Funniest Home Videos' 194.000. Het primetimeprogramma dat daarop volgde, 'Joling & Gordon over de vloer', deed het wel goed met 729.000 belangstellenden.

Van Westerloo meent dat Talpa niet veel meer extra kijkers bij zich kan binden. "Als je na zoveel pr toch niet meteen veel binnenhaalt, is het heel moeilijk ze alsnog binnen te krijgen."