Bedrijf organiseert maanreizen voor toeristen

static had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVoor toeristen voor wie de andere kant van de wereld nog niet ver genoeg weg is heeft het Amerikaanse bedrijf Space Adventures een aanbieding, die wellicht interessant kan zijn. Het bedrijf wil namelijk, samen met de Russische ruimtevaartorganisatie Energiya, ruimtevluchten rond de maan organiseren.

In 2008 moeten de eerste toeristen om de maan kunnen cirkelen. Nadeel is alleen het grote prijskaartje dat aan de trip hangt: honderd miljoen dollar, oftewel zo'n 85 miljoen euro, per persoon. Per vlucht is er plaats voor twee toeristen. Op de lange termijn wil Space Adventures ruimtetoeristen zelfs de mogelijkheid te bieden om daadwerkelijk voet op de maan te zetten en zo in de voetsporen van Neil Armstrong en Edwin Aldrin te treden.

Het is overigens niet voor het eerst dat Space Adventures toeristen de mogelijkheid van een tripje naar de ruimte biedt. Voor de miljonairs Dennis Tito en Mark Shuttleworth organiseerde het bedrijf al eens een ruimtereis van een week, met een prijskaartje van een slordige twintig miljoen dollar (zeventien miljoen euro).

De maan