Voetbal: Ajax wint Johan Cruijff Schaal

Icoon Sport nieuwsAjax heeft dankzij een 2-1 overwinning in de eigen ArenA op PSV de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De seizoensouverture is traditioneel de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar omdat PSV afgelopen seizoen beide prijzen pakte speelden de nummers één en twee van de competitie van het seizoen 2004/2005 tegen elkaar.

De eerste helft bracht weinig spektakel met zich mee. Ajax had het betere van het spel, maar het was PSV dat de beste kansen kreeg. Ajax kreeg één grote kans via Maduro, maar het bleef 0-0 tot het rustsignaal.

Kort na de rust kwam PSV via Wilfred Bouma op een 1-0 voorsprong. Na een kleine zeventig minuten spelen kopte De Jong binnen uit een vrije trap van Boukhari. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was er een identieke situatie met een vrije trap van Boukhari. Dit keer schoot Boukhari in één keer en met succes: de 1-1 stond op het scorebord. Niet veel later was Boukhari weer betrokken bij een aanval, hij gaf een voorzet op Ryan Babel die in de verre hoek de 2-1 maakte.

PSV drong niet echt meer aan, waardoor Ajax als winnaar van de Johan Cruijff Schaal 2005 de boeken in gaat. Verrassend, omdat vooraf verwacht werd dat de Amsterdamse club door de vele blessures een zware avond tegemoet zou gaan.