Man steelt politieauto om op werk te komen

Icoon opmerkelijk nieuwsStel, je hebt je verslapen en je moet zo snel mogelijk op je werk zien te komen. Miguel Espinosa uit Chicago wist niets beters te verzinnen dan een verlaten politieauto te stelen, en er vandoor te gaan.

De agenten hadden de wagen onbeheerd achtergelaten toen ze op een melding van een winkeleigenaar reageerden. Espinosa was ondertussen al op weg naar de bakkerij waar hij werkzaam was, en ging gewoon aan het werk.

Kennelijk was Espinosa ooit een roeping als politieman misgelopen, want toen zijn shift in de bakkerij was afgelopen besloot hij in zijn gestolen wagen een beetje te gaan touren en zich voor te doen als agent. Zo hielp hij een vrouw wier hond was aangereden. Toen even later ook medewerkers van een dierenasiel arriveerden begon de uniformloze agent die ook nog eens een verkeerd formulier overhandigde argwaan op te roepen.

De gealarmeerde 'echte' politie kwam even later polshoogte nemen, en arresteerde de nepagent. Espinosa is inmiddels aangeklaagd voor autodiefstal en het valselijk uitoefenen van het politieambt.