F1: Uitslag Grand Prix van Duitsland

Fernando Alonso heeft de Duitse Grand Prix op het circuit van Hockenheim gewonnen. Hij wist te profiteren van het uitvallen van Kimi Räikkönen, die de eerste fase van de race met een ruime voorsprong aan de leiding reed.

Bij de start kon Räikkönen de leiding behouden, maar hij kreeg wel direct Alonso achter zich aan, die Jenson Button had verschalkt. Juan Pablo Montoya kwam van achteraan het veld, maar wist bij de start een aantal posities te pakken. Na enkele ronden reed hij al op de twaalfde plaats.

Verderop in het veld waren er een aantal incidenten, waarbij onder andere Jacques Villeneuve betrokken was. De Canadees kreeg het daarna aan de stok met Robert Doornbos, wat resulteerde in een lekke band voor de Nederlander.

Tiago Monteiro maakte zich ook niet populair bij Villeneuve. Hij sneed de Canadees af en dwong hem op het gras. Een crash was het onvermijdelijke gevolg. Uiteindelijk reden ze beiden de race uit, maar wel met drie ronden achterstand.

Helaas voor McLaren wist Kimi Räikkönen de finish opnieuw niet te halen. In ronde 35 verloor hij alle snelheid in de auto, waarna hij langs de kant moest parkeren. De Fin reed op dat moment nog met een royale voorsprong aan de leiding. Na het uitvallen van Räikkönen kon Alonso naar een onbedreigde overwinning rijden.

Tweede werd Montoya, en het podium werd afgemaakt door Jenson Button. Wereldkampioen Michael Schumacher, die na de start nog enige tijd verrassend rondreed op de derde positie, wist uiteindelijk niet verder te komen dan de vijfde plaats.

De twee Nederlanders deden het goed deze race. Christijan Albers wist in zijn Minardi de dertiende plaats te pakken. Hij hield daarbij onder andere de twee Jordans en Jacques Villeneuve achter zit. Robert Doornbos, Albers' teamgenoot bij Minardi en de andere Nederlander, kwam niet verder dan de achttiende positie. Dit werd echter mede veroorzaakt door zijn aanvaring en een drive-through-penalty, maar zijn rondetijden waren zeer goed voor een eerste Grand Prix.

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je op de FOK! F1manager!