'Jan Ullrich? Anderhalve kilo eraf!'

Icoon Sport nieuws"Geen stress meer, me nergens zorgen over maken." Lance Armstrong kijkt uit naar het moment dat hij zijn wielercarrière achter zich heeft. Morgen rijdt hij zijn laatste meters op de Parijse Champs-Elysées, naar alle waarschijnlijkheid voor de zevende keer als winnaar van de Tour de France.

Armstrong hield vandaag na afloop van de door hem gewonnen tijdrit een persconferentie. Hij blikte daarbij onder meer vooruit op zijn toekomst. Waarschijnlijk keert hij volgend jaar terug in de Tour, als lid van het begeleidingsteam van Discovery Channel. "Ik wil de koers ook blijven volgen omdat ik een heel interessante Tour verwacht. Maar ik zal me op de achtergrond houden, de luwte opzoeken. Voor zover dat gaat", aldus Armstrong. De beste herinneringen bewaart de wielrenner aan zijn eerste, zijn derde - waarin hij op l'Alpe d'Huez de concurrentie naar huis reed - en zijn zesde Tourzege.

"Ullrich? Ik heb groot respect voor hem, maar hij zal zich toch nog net iets beter moeten voorbereiden. Anderhalve kilo eraf, zou ik tegen hem zeggen, als hij in onze ploeg zou rijden", zo oordeelt de Texaan over de Duitser die in de afgelopen zeven jaar zijn grootste concurrent was. Hij wil zich niet uitspreken over een volgende winnaar van het belangrijkste wielerevenement. "Misschien komt de volgende winnaar uit ons team, misschien is het Basso."

De kampioen sluit nieuwe sportieve uitdagingen niet uit. "Ik ben een atleet, altijd geweest. Ik ga niet op de bank liggen en dik worden. Misschien ga ik over een paar jaar wel marathons lopen. Kijken of ik dat in tweeëneenhalf uur kan."

Lance Armstrong in de gele trui
Lance Armstrong in het geel, met onder meer Jan Ullrich (rechts)

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!