Weblogs ontmaskeren kattenkiller

De weblogs GeenStijl, VKmag en de gruwelsite Ogrish.com hebben met behulp van bezoekers waarschijnlijk de maker van een kattenmoordfilmpje ontmaskerd. Ook degene die het fimpje op internet zette is getraceerd. Beiden zijn woonachtig in België.

Op het filmpje is onder meer te zien dat een jong katje door een man wordt rondgeslingerd. Vervolgens probeert hij het inmiddels duizelige katje te onthoofden met een mes dat niet al te scherp is. Na drie keer hakken en snijden bloedt het jonge poesje al stuiptrekkend dood. Daarna zie je een oudere kat (wellicht de moederkat?) aan het dode bebloede beestje likken.

Ogrish.com, die de misselijkmakende beelden op haar website zette, bood 1.000 dollar als iemand de dader kon traceren. VKmag vroeg haar bezoekers ook om gegevens, en weblog GeenStijl beloofde 1.000 euro voor informatie die leidt tot de veroordeling van de dader(s).

ChefInmiddels heeft Ogrish.com foto's van de vermoedelijke kattenmoordenaar in handen gekregen en op haar website gezet. Ook vKmag en GeenStijl bezoekers traceerden de maker en degene die het filmpje on-line zette. Het blijkt te gaan om Belgen. De kattenmoordenaar is ene Chef, naar de foto's te oordelen van Aziatische komaf. Degene die het fimpje het web opgooide luistert naar de voornaam Glenn en komt uit Aalst. Deze laatste heeft inmiddels laten weten zich onschuldig te achten want hij ''heeft het poesje met geen vinger aangeraakt''. Hij zegt juist hulp te hebben aangeboden het beestje met behulp van een luchtdrukgeweer uit zijn lijden te verlossen.

Inmiddels zijn namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers en wat al niet meer doorgegeven aan de Belgische politie. Een woordvoerder laat weten de zaak uiterst serieus te nemen.

-
Foto's van de dader, alsmede het filmpje. (Zeer schokkend!!, geen aanrader om te zien).
Berichtgeving op Geenstijl: hier, hier en hier.
Berichtgeving op VKmag.