Britse 'gangsta grannies' tegen hangjeugd

lucrativ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een groepje Britse oma's heeft een slim plan bedacht om asociale hangjeugd tegen te werken. Onder het motto van 'het is niet cool meer als wij het ook doen', zijn ze begonnen met het dragen van sweaters met capuchons en baseball caps. Ze noemen hun nieuwe look zelf 'gangsta granny'.

De bejaarde Mari Savage in het plaatsje Margate begon de actie, en kreeg een aantal vriendinnen zo ver om mee te doen. In Groot-Brittannië worden capuchons en baseball caps algemeen geassocieerd met asociaal gedrag van jongeren, waardoor veel winkelcentra ze zelfs al verboden hebben voor hun klanten.

Savage is echter van mening dat het veel beter werkt om de kledingstukken 'oncool' te maken. "Als wij deze dingen dragen, zullen de jongeren ze niet meer aan willen toch? Ze zouden al hun respect op straat verliezen", aldus Savage.

Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat jongeren in Margate massaal hun 'hoodies' afdoen, merkt de pientere oma zelf en via haar zes kleinkinderen dat het wel degelijk effect heeft. "Ik kreeg laatst van een groepje jongeren een elleboog op straat", aldus Savage. "Ik denk dat ze jaloers zijn, en dat ze deze kleding alleen voor zichzelf willen."

Overigens doet ze het al lang niet meer alleen uit principe, nu ze heeft ontdekt dat de capuchons ook voordelen hebben. "Eigenlijk vind ik het wel prettig om hoodies te dragen, omdat ze lekker warm zijn op koude dagen."