Busmaatschappij klaagt carpoolers aan

MonoSynth had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep Franse schoonmaaksters is door een busmaatschappij aangeklaagd omdat zij een carpoolsysteem hebben opgezet. Busmaatschappij Transports Schiocchet Excursions (TSE) claimt dat zij door het carpoolen 2 miljoen euro aan inkomsten heeft misgelopen en wil dat de vrouwen een boete krijgen en dat hun auto's worden geconfisqueerd.

De vrouwen wonen in Frankrijk en werken vijf dagen per week in één van de EU-gebouwen in Luxemburg. De schoonmaaksters gingen vroeger met de TSE-bus naar het werk, wat hen 110 euro per maand kostte. De bus was daarbij vaak te laat, de chauffeur was onvriendelijk en eten was verboden. "Met de auto gaan is sneller en op z'n minst twee keer zo goedkoop", legt één van de vrouwen uit.

Naast de groep schoonmaaksters, is ook hun werkgever, Onet-Luxembourg, aangeklaagd. "In feite beschuldigen ze ons ervan een carpoolschema opgezet te hebben, terwijl wij niets te maken hebben met hoe onze werknemers zich vervoeren", geeft directeur Frédéric Sirenol aan.

De zaak zal in januari 2006 voor de rechter komen. Eerder had de busmaatschappij de vrouwen al voor een lager gerecht gedaagd. De aanklacht werd toen verworpen.