OM vervolgt Sparta-voetballer voor zware mishandeling

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

IconSparta-voetballer Rachid Bouaouzan zal voor zijn doodschop op Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer worden aangeklaagd wegens zware mishandeling. De zaak dient op 27 juli voor de rechtbank in Rotterdam

Bouaouzan beging de overtreding tijdens het competitieduel Sparta-Go Ahead Eagles, op 17 december van het vorige jaar. Daarbij raakte Kokmeijer dusdanig ernstig gewond dat hij zich gedwongen zag zijn voetbalcarrière te beëindigen. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de Spartaan aan te klagen voor zware mishandeling omdat ze van mening is dat Bouaouzan zijn actie uitvoerde met de intentie om Kokmeijer letsel toe te brengen. Het OM spant de zaak aan omdat ze de overtreding te ernstig van aard acht om de behandeling over te laten aan de tuchtcommissie van de KNVB.

De aanklacht houdt in dat Bouaouzan in theorie veroordeeld kan worden tot een celstraf van maximaal acht jaar. Overigens acht de advocaat van Kokmeijer, B. Dekker, de kans klein dat de officier van justitie daadwerkelijk een jarenlange celstraf zal gaan eisen: "Het klinkt spannend, de maximale straf acht jaar, maar er zit heel veel tussen nul en acht jaar. Ik ben benieuwd naar de eis. Ik heb nu geen mening over de tenlastelegging. Ik denk ook niet dat het het doel van Niels is om een zo hoog mogelijke gevangenisstraf voor Bouaouzan te krijgen," aldus de strafpleiter.

-
Voor meer voetbalnieuws kun je terecht op de FOK!Voetbalmanager.