Vrouw wint reep in plaats van ton

KRIBBET en Babettie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Was een Nederlandse vrouw nog dolgelukkig toen ze in plaats van honderd euro, een prijs van 50.000 euro had gewonnen, een Amerikaanse was met een omgekeerde versie minder blij. De 28-jarige vrouw had meegedaan aan een radioquiz waarbij 'hundred grand' (honderdduizend) te winnen viel, maar in plaats van dat bedrag in dollars, ontving ze een gelijknamige chocoladereep.

De vrouw won de prijs als tiende beller. Toen ze zich meldde om de prijs in ontvangst te nemen, werd haar verteld dat ze de dag erop moest terugkomen. De tweede keer kreeg ze de Nestlé-reep '100 Grand' toegestopt. De vrouw gaf aan hier geen genoegen mee te nemen, maar volgens het radiostation was er sprake was van een misverstand en uit de hand gelopen grap. Het station heeft de vrouw nog een schikking van vijfduizend dollar aangeboden, maar ook hier was de winnares niet tevreden mee. "Dat is namelijk 95.000 dollar te weinig."


In het verleden hebben radiostations flinke boetes opgelegd gekregen voor misleidende informatie over spellen en prijsvragen. Zo kreeg een station enkele jaren geleden nog een forse straf omdat het een prijs in Italiaanse lires in plaats van dollars had uitbetaald.

De presentator die de prijs in dit geval beloofde heeft inmiddels ontslag genomen.