Zuid-Koreanen maken zelf tribune schoon

Niet alleen met hun ritmische kabaal en de precisie waarmee ze hun gezang aanzetten vielen de Zuid-Koreaanse supporters de afgelopen twee wedstrijden op het WK tot 20 jaar in Nederland op. Na afloop van de wedstrijden tegen Zwitserland en Nigeria weigerden de Zuid-Koreanen het supportersvak te verlaten. Zij stonden er op dat zij het eigen vak schoon konden maken.

"Dit had ik echt nog nooit meegemaakt", vertelt een stadionsuppoost. "Ik ben al heel wat jaartjes in dienst, maar dat supporters na afloop het eigen vak opruimen is werkelijk ongekend."

Volgens Young Rok Kim, één van de aanwezige Zuid-Koreaanse supporters, is het niet meer dan normaal. "Zo doen wij dat gewoon. Je bent te gast in een vreemd land. Als je er dan een bende van maakt, dan moet je dat weer netjes opruimen."

Zuid-Korea verloor dit WK tot nu toe met 2-1 van Zwitserland, maar het won ook met 2-1 van Nigeria. Met nog één wedstrijd te gaan (tegen Brazilië) staat Zuid-Korea nu tweede in de poule met 3 punten. Brazilië staat eerste (met 4 punten), Zwitserland derde (net als Zuid-Korea met 3 punten) en Nigeria staat vierde (met 1 punt). De nummers één en twee van iedere poule gaan door, en daarnaast ook nog de vier beste nummers drie.

Zuid-Koreaans voetbalelftal tot 20 jaar
Zuid-Koreaans voetbalelftal tot 20 jaar

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!