Voetbal: Uitslag Australië - Nederland (WK - 20)

WK -20Nederland heeft na een 3-0 overwinning op Australië de achtste finale van het wereldkampioenschap onder de twintig jaar als groepswinnaar bereikt. Doelpunten waren er van Maduro, Emanuelson en Kruys.

Nederland was vanaf de aftrap dominant, Australië kwam er niet aan te pas. Na tien minuten kreeg Kruys de eerste echte kans, maar hij kopte op de lat. Tien minuten daarna is het Babel die een corner versierde na een mooi schot. Uit deze corner was het Maduro die knap de 1-0 binnen kopte. De rest van de eerste helft bleef Nederland een stuk sterker, zonder echt goed te spelen.

De tweede helft begon met één andere speler: Vincken was de vervanger van Collins John. Na nog geen halve minuut was het Quincy die na een mooie actie een voorzet gaf op Emanuelson. Hij schoot in één keer en de 2-0 stond op het scorebord. Nederland bleef de beste ploeg, maar kreeg weinig echte kansen. Er waren nog wissels van Babel en Emanuelson, zij werden vervangen door Rajcomar en Medunjanin. Het was Vincken die Kruys in stelling bracht aan de rand het strafschopgebied. Hij schoot ineens in de kruising: 3-0. Met nog een kwartier te spelen zetten beiden ploegen niet echt meer aan. Door het gelijke spel tussen Japan en Benin (1-1) is Nederland na vanavond al zeker van de achtste finale. Oranje gaat door als groepswinnaar.

Australië - Nederland 0-3
19' Hedwiges Maduro 0-1
46' Urby Emanuelson 0-2
74' Rick Kruys 0-3