Nederlander vast i.v.m. vermiste Amerikaanse

Mannee, calvobbes en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Joran v/d S.In de zaak van de vermiste 18-jarige Amerikaanse scholiere Natalee Halloway op Aruba zijn gisteren opnieuw drie arrestaties verricht. Eén daarvan betreft de 17-jarige Nederlander Joran van der S., zoon van een Nederlandse rechter die al enkele jaren op Aruba werkt. Ook twee Surinaamse broers van 18 en 20 jaar zijn aangehouden. De drie werden eerder gehoord als getuige, maar zijn inmiddels verdachten, aldus de politie.

Eerder werden in deze zaak al twee mannen (28 en 30 jaar oud) aanghouden, die werkzaam waren als beveiligers bij het hotel Allegro, vlakbij de Holiday Inn waar Halloway verbleef. Halloway verdween elf dagen geleden aan het eind van een reisje met ruim 120 schoolgenoten. Het gisteren gearresteerde drietal zegt Holloway vorige week zondag naar haar hotel te hebben gebracht, na een avondje stappen. Eén dag later kwam de scholiere echter niet opdagen op het vliegveld.

Breaking news
In Amerika heeft de verdwijning van Holloway een enorme aandacht in de media gekregen. TV-stations openen dagelijks met het nieuws omtrent de vermissing. Het is Aruba er dan ook alles aan gelegen om de zaak spoedig op te lossen, en geen verdere negatieve imago schade op te lopen. Veel Amerikaanse toeristen bezoeken Aruba immers. Aruba staat tot nog toe bekend als een veilig eiland in het Caribisch gebied. Per jaar worden gemiddeld 1 tot 3 moorden gepleegd. De laatste keer dat een toerist door geweld om het leven kwam was in 1996.

De gearresteerde 17-jarige Nederlander blijkt een weblog te hebben bij MSN. Die is inmiddels massaal ontdekt door Amerikaanse en Nederlandse internetters alsmede journalisten.


-
Zie ook berichtgeving op Foxnews