Voetbal: Uitslag Finland - Nederland

Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland met 0-4 gewonnen. Doelpunten waren er van Ruud van Nistelrooy, Kuyt, Cocu en Van Persie.

In de eerste helft zijn de Finnen de betere, zij krijgen een aantal kansen, maar weten deze niet te benutten. Na 26 minuten is het Lucius die geblesseerd het veld moet verlaten. Hij moet met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zijn vervanger is Mario Melchiot. Twee minuten na deze wissel is er ook een wissel aan Finse zijde. Jari Litmanen verlaat het veld en heeft waarschijnlijk zijn laatste interland gespeeld. Tien minuten voor het rustsignaal is het Ruud van Nistelrooy die vanuit een moeilijke positie met rechts binnen schiet: 0-1.

Na de rust komen dezelfde 22 spelers het veld op. Het begin van de tweede helft is, net als de eerste helft, van laag niveau. Het zijn opnieuw de Finnen die het beste van het spel hebben. Halverwege de tweede helft wordt De Jong gewisseld voor zijn ploeggenoot Maduro. Een kwartier voor tijd lijkt Van Nistelrooy de score te verdubbelen, maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. De aanvaller van Manchester United moet meteen daarna het veld verlaten voor Robin van Persie. Diezelfde Van Persie geeft, na goed samenspel met Robben, de voorzet vanuit buitenspelpositie op Kuyt, die eenvoudig 0-2 kan binnentikken.

Hierna is het verweer van de Finnen gebroken. Het is dan ook Cocu die na een voorzet van weer Van Persie in twee keer de 0-3 maakt. Drie minuten later is het de Arsenal-aanvaller die na een mooi schot in de verre hoek de 0-4 op het scorebord zet. Over de hele wedstrijd gezien is dit een geflatteerde uitslag. Nederland blijft leider in groep 1, gevolgd door Tsjechië, dat zelf met 6-1 won van Macedonië.

Uitslag Finland-Nederland: 0-4 (0-1)
'36 Van Nistelrooy 0-1