Tennis: Uitslag damesfinale Roland Garros

Roland GarrosDe Belgische Justine Henin-Hardenne heeft het Grand Slamtoernooi van Parijs, Roland Garros, op haar naam geschreven. In een finale zonder spanning versloeg ze eenvoudig de Française Mary Pierce met 6-1, 6-1.

De eerste game ging nog naar de winnares van 2000 en lokale held, Pierce. Daarna kwam ze er nauwelijks meer aan te pas, Henin won de volgende negen games. Dat betekende de winst in de eerste set met 6-1 en een 3-0 voorsprong in de tweede. Pierce ging toen alles of niets spelen, wat resulteerde in een gamewinst: 3-1. Dit bracht Henin totaal niet in verlegenheid, want dit was meteen de laatste game die Pierce zou winnen. Henin liep uit en won de tweede set, en daarmee het toernooi, met wederom 6-1.

Het was de vierde Grand Slamzege van Justine Henin en de tweede op het Parijse gravel. Op deze ondergrond verloor Henin nog geen enkele partij dit jaar. Het was vandaag al de 24e keer op rij dat ze als winnaar van het gemalen steen stapte. "Het is na een moeilijk jaar waarin veel is gebeurd, heel emotioneel om hier te staan", zei Henin na afloop van de finale. Pierce kwam in eerste instantie totaal niet uit haar woorden door de emoties, tussen de tranen door zei ze dat het een droom was om de finale in Parijs te mogen spelen. "Ik wilde zó graag goed spelen, maar het lukte gewoon niet", snikte Pierce.

Wanneer de nieuwe wereldranglijst maandag wordt opgemaakt zullen beide dames flink omhoog schieten.

Justine Henin-Hardenne
Justine Henin-Hardenne.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl