Minister trekt subsidie Leger des Heils in

Ali Salami had ons -herschreven en wel, waarvoor dank!- via de nieuws-submit te melden:

Het Leger des Heils moet twee ton aan subsidie inleveren, omdat de organisatie weigert twee moslima's in dienst te nemen. Dat heeft minister De Geus van Sociale Zaken besloten nadat overleg over de kwestie niets had opgeleverd.

De vrouwen werken momenteel als vrijwilliger voor één van de projecten van het Leger des Heils, maar die wil hen niet aannemen omdat alleen christenen hiervoor in aanmerking komen. Het Leger wilde dat de moslima's ergens anders zouden worden aangenomen, waarna ze 'gedetacheerd' voor het project zouden kunnen blijven werken. Die constructie is voor De Geus echter niet aan de orde.

Het Leger houdt zich volgens De Geus niet aan de afspraak dat de vrouwen per 1 juli 2005 zouden worden aangenomen. "Het is jammer dat het Leger des Heils de vrouwen niet alsnog wil aanstellen," aldus de bewindsman, die evenwel de term 'geloofsdiscriminatie' niet in de mond wil nemen. Het aanpassen van het aannamebeleid is voor het Leger echter niet aan de orde. De organisatie zal dan ook tegen de intrekking in beroep gaan.