Brits stel viert 'eiken bruiloft'

Icoon opmerkelijk nieuwsEen echtpaar uit het Engelse Hereford viert vandaag een eiken bruiloft; ze zijn tachtig jaar getrouwd. Volgens het Guinness Book of Records is de verbintenis zelfs het langste bestaande huwelijk ter wereld. Percy (105) en Florence (100) Arrowsmith trouwden op 1 juni 1925 en wonen nog altijd in een huis dat ze twee jaar na het huwelijk betrokken.

Florence Arrowsmith liet BBC News weten nog altijd erg gelukkig te zijn met haar partner. Het koppel ontmoette elkaar in 1922. "In het begin vond ik hem nors en serieus, en was ik niet bepaald ondersteboven van hem. Later kwam hij meer los, en raakten we verliefd", verklaarde de honderdjarige vrouw. De twee hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en negen achterkleinkinderen voortgebracht.

Behalve het langste huwelijk heeft het echtpaar ook het record van de oudste gezamenlijke leeftijden; 205 jaar en 267 dagen. Een woordvoerder van het Guinness Book heeft inmiddels vastgesteld dat de geboorte- en huwelijkscertificaten van Percy en Florence kloppen. Het stel verdringt een Japans echtpaar, dat in 1926 in het huwelijk trad, uit de annalen.

Brits echtpaar is tachtig jaar getrouwd
Percy en Florence Arrowsmith in 1925 en 2005