'Boze' school smijt examenboxjes weg

De voor eindexamenleerlingen bestemde gratis survivalpakketjes zijn door de Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) in Zwolle allemaal weggesmeten. De 400 pakketjes waren aangeboden door de Nationale Studiebox en gevuld met diverse lekkernijen en promomateriaal.

Reden dat TSG de boel in de vuilcontainer heeft gestort ligt gelegen in het feit dat er verschillen zaten tussen pakketjes voor vmbo-scholieren en de box voor havo en vwo-leerlingen. Dat verschil was dermate groot dat de directie van TSG zelfs over 'stigmatiserende pakketjes' spreekt.

Zakje ijskoffie
De vmbo-pakketjes bevatten alleen een zakje ijskoffie en een folder van 'Stop zinloos geweld'. De havo en vwo-pakjes bevatten daarentegen mentos, een potlood, een doosje snoep, een boekje met kortingsbonnen, een speciaal tijdschrift met info over scholen, een strandbal en verschillende kortingsbonnen van de ANWB en de ABN Amro.

TSG-woordvoerster Henrique te Kiefte: ''We vinden dit zo'n grote tegenstelling en de vmbo'ers krijgen hiermee zo'n stempel opgeplakt, dat we hebben besloten alles weg te gooien.''

De Nationale Studiebox in Maastricht, die de survivalpakketjes vulde, geeft toe dat de vmbo-pakketten in Overijssel slecht gevuld waren. Reden is dat weinig bedrijven bereid waren vmbo-boxen te sponsoren. Voor de havo en vwo-verrassingsdoos was wel veel belangstelling onder adverteerders en sponsors. Volgend jaar belooft de Nationale Studiebox beter hun best te doen voor de vmbo-pakketjes.

Meer over de examens lees je in het Examenforum en via examen.fok.nl!