Marokko zoekt sekstoerist die meisjes onteerde

Icoon Buitenlands nieuws De Marokkaanse politie is op zoek naar een Belg, die een tiental Marokkaanse meisje zou hebben onteerd. De man nam intieme foto's van de meisjes en plaatste deze op het internet. Daarvoor hebben drie meisjes nu al celstraffen tot twee jaar gekregen.

De man gaf zich uit als journalist en leerde de meisjes via internet kennen. In 2001 ging hij voor de eerste keer naar Agadir om één van hen te ontmoeten. Dat resulteerde in een relatie, waarbij hij haar beloofde met haar te gaan trouwen. Om in België de eenzaamheid te kunnen weerstaan, vroeg hij aan het meisje of hij intieme foto's van haar mocht nemen. Dat deed het meisje voor hem, waarna hij kort erna de relatie verbrak.

Op deze manier wist de Belg tien slachtoffers te maken. De foto's had hij op een CD gebrand en verspreidde ze via het internet. Het betreft hier zeer expliciete afbeeldingen van meisjes die in djellaba seks hebben met de Belg. Een aantal dragen op de foto's een muilkorf, terwijl anderen gedwongen seks met elkaar hebben.