Belgisch duo wint Peking Express 2

Icoon Media nieuwsNet als vorig jaar is een Belgisch duo winnaar geworden van het reality-programma Peking Express, een samenwerking tussen de televisiezenders VT4 (België) en NET5 (Nederland). Waren het in 2004 Hans en Rani die de liftwedstrijd van Moskou naar Peking op hun naam schreven, dit jaar waren de hartsvriendinnen Karla Bosschaerts en Sophie Allegaerts de besten tussen Peking en Bombay.

Met minimale financiële middelen begonnen acht duo's, vier uit België en vier uit Nederland, in Peking aan de strijd. De route liep dwars door China richting het Himalaya-gebergte, waarna de kandidaten door Nepal naar India werden gevoerd. Om de twee afleveringen viel één koppel af. De Nederlanders Manja en Jeroen leken lang favoriet voor de eindzege, totdat ze in een 'sudden death' in Nepal als laatsten finishden en direct het vliegtuig naar huis konden pakken.

In de slotaflevering bleven twee Belgische duo's over. Opmerkelijk, want verliezers Krieke en Nathalie kenden elkaar niet eens voor het programma, en winnaars Karla en Sophie hadden zich nauwelijks voorbereid en leken in de eerste afleveringen allerminst opgewassen tegen de ontberingen onderweg. De laatste tien kilometer dwars door miljoenenstad Bombay leverde uiteindelijk een verschil van slechts acht minuten op in het voordeel van de twee vriendinnen.

De omroepen NET5 en VT4 hebben inmiddels aangekondigd volgend jaar een derde serie uit te willen zenden. De route is nog niet bekend gemaakt, maar als mogelijke locaties worden Azië (Bombay-Moskou), Australië en Zuid-Amerika genoemd. Via de site van NET5 kun je je opgeven voor de nieuwe reeks, die in de maanden september, oktober en november van dit jaar zal worden opgenomen.

De winnaars van Peking Express 2: Karla en Sophie
De winnaars van Peking Express 2: Karla (rechts) en Sophie

-
Praat na over Peking Express in dit topic op het FOK!forum!