Nederlander gearresteerd na bezoek damestoilet

Tamarinde en H6 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

"Ik werd behandeld alsof ik een moord had gepleegd." De schrik zit er bij de 44-jarige Frits Wolthuis uit het Groningse Muntendam goed in. Wolthuis werd vorige week door zes agenten opgepakt tijdens zijn vakantie in New York, na een onschuldig bezoek aan het damestoilet. Wolthuis verklaarde dat hij midden op straat plotseling hoge nood kreeg, waarop hij z'n heil zocht in het eerste het beste openbare toiletgebouw. Omdat daar alle herentoiletten bezet bleken, besloot hij in allerijl uit te wijken naar de dames-wc's.

Toen hij het toilet weer uit kwam wist hij: "Dat had ik beter niet kunnen doen." Hij kwam oog in oog te staan met een kwartet woedende vrouwen die de politie waarschuwden. Het volgenden moment werd hij overmeesterd door zes agenten. "Ze deden alsof ik een zware crimineel was. Ik moest me omdraaien en met mijn handen tegen de muur gaan staan", aldus Wolthuis. "Ik werd gefouilleerd en moest mijn paspoort overhandigen. Een van die agenten dreigde zelfs met de gevangenis." Wolthuis meent dat zijn angst zijn redding geweest: "Ze lieten me uiteindelijk zonder boete weer gaan. Waarschijnlijk omdat ik zo vreselijk bang was."

De Groninger heeft New Yorks burgemeester Bloomberg per email om opheldering gevraagd. Met onder meer de vraag of hij in de toekomst nog wel welkom is. "Ze hebben tenslotte al mijn gegevens genoteerd." Desondanks zit een reisje naar de Verenigde Staten er voorlopig toch niet meer in: "Ik heb het wel even gehad met Amerika."