Uitslag UEFA Cup-finale

UEFA CupCSKA Moskou heeft als eerste Russische club een Europa Cup weten te winnen. De club versloeg in in de finale in Lissabon Sporting Portugal met 3-1.

Met praktisch een thuiswedstrijd begon Sporting Portugal goed aan de finale van de UEFA Cup. De Portugezen wisten in de beginfase veel druk te creëren en kwamen enkele keren dicht bij een doelpunt. Langzaam kwam CSKA Moskou echter beter in de wedstrijd en de Russen konden de Portugezen steeds beter bij hun doel weghouden.
In de 29ste minuut viel echter toch het doelpunt voor Sporting Portugal. Rogério kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en krulde de bal mooi in het doel. CSKA Moskou probeerde daarna meer naar voren te voetballen, maar veel indruk maakten ze niet. Toch kreeg Vágner vlak voor rust een gigantische kans, maar zijn poging rolde naast

In de tweede helft leek Sporting Portugal ongeďnspireerd de kleedkamers uit te komen en ook CSKA Moskou leek er nog niet vol voor te gaan. De Russen kwamen echter toch gelijk, doordat Berezoetsky vanuit een vrije trap wist in te koppen. Sporting Portugal schakelde niet meteen een tandje bij en werd daar even later voor afgestraft. Zjirkov wist namelijk in de 66ste minuut CSKA Moskou op voorsprong te zetten.

Daarna gingen de Portugezen wel over tot de aanval, maar dat bracht alle risico's van dien mee. Nadat Rogério een onwaarschijnlijk grote kans er via de paal uit zag gaan, schakelde CSKA Moskou snel over op de counter. De keeper bracht de bal meteen in de aanval bij Carvalho en zijn voorzet zette, nadat doelman Ricardo de bal miste, Vágner voor open doel en zo werd de eindstand op 3-1 bepaald. Voor de Portugezen werd hun feestje in hun eigen stadion hard verstoord. In Moskou zal echter ongetwijfeld feest worden gevierd.

Sporting Portugal - CSKA Moskou 1-3
29' Rogério 1-0
57' A. Berezoetsky 1-1
66' Zjirkov 1-2
74' Vágner 1-3

Voor meer sportnieuws kan je altijd terecht op de sportafdeling van FOK!: FOK! Sportmanagers