Wilders treft vooral Duitsers bij start NEE-campagne

ravan had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOnder strenge veiligheidsmaatregelen is het onafhankelijke Tweede-Kamerlid Geert Wilders vandaag begonnen aan zijn bustoerNEE tegen de Europese Grondwet. Met de leus 'Nederland moet blijven' wil de voormalige VVD'er in twee weken tijd plaatsen in alle provincies van Nederland aandoen om de kiezer te bewegen 'nee' te stemmen bij het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni.

In Venlo en Heerlen, de eerste twee plaatsen die werden aangedaan, trof de eurocriticus echter vooral winkelende Duitsers die pinkstermaandag aangrepen voor een tripje over de grens. Driekwart van de uitgedeelde folders kwamen in handen van Duitse toeristen, zo schatte Wilders na afloop in. "Duitsers en Nederlanders waren positief en velen waren het met me eens", zo oordeelde de politicus toch tevreden over de eerste campagnedag.

De bustour is bijzonder omdat het bedreigde en zwaar beveiligde Kamerlid zich hiermee voor het eerst 'open' op straat begeeft, nadat hij kort na de moord op Theo van Gogh moest onderduiken. Vier persoonlijke bodyguards bleven vandaag continu in de buurt van Wilders, daarnaast liepen er een aantal 'stille' beveiligers mee en had de politie in Venlo veertig man extra op de been. Behalve door een hoge mate van beveiliging werd de start van de campagne gekenmerkt door massale media-aandacht; de politicus werd tijdens het folderen omstuwd door cameraploegen en journalisten.

Geert Wilders op BustoerNEE
Geert Wilders deelt folders uit in Venlo

-
Voor meer info over het referendum zie Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.