Nederlander positiever over kilometerheffing

Icoon Binnenlands nieuwsDe helft van de Nederlanders staat positief tegenover de kilometerheffing. Dit is een hoger percentage dan in vergelijking met een aantal jaren geleden, toen nog maar 22 procent van de Nederlanders de kilometerheffing een goed idee vond. Dit blijkt uit een zaterdag vrijgegeven onderzoek van TPS Nipo in opdracht van RTL Nieuws.

Op de vraag of men vindt dat de kilometerheffing alleen zou moeten gelden op bekende verkeersknelpunten, antwoordde 65 procent positief. Overigens is een werkgroep, samengesteld uit medewerkers van de ANWB en werkgeversorganisatie VNO-NCW, tot overeenstemming gekomen over een gefaseerde invoering van de kilometerheffing.

In eerste instantie zal er een heffing worden ingevoerd op vier tot zes knelpunten. Dit zal in 2009 zijn; pas in 2012 of 2014 zal de kilometerheffing worden ingevoerd. Voorzitter P. Nouwen van de werkgroep was tevreden over de groeiende hoeveelheid mensen die voor de heffing zijn. "De mensen waren zeven of acht jaar geleden veel negatiever. Door ervaring en informatie zijn ze erg opgeschoven naar pro", aldus Nouwen.