Mysterie rond vinger in chili opgelost

scannerrob en marky1 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsHet net sluit zich rond Anna Alaya en haar echtgenoot James Plascencia. De vrouw die op 22 maart beweerde in een bord eten een vingertop aangetroffen te hebben heeft deze er zelf ingestopt. De vingertop is afkomstig van een kennis van Plascencia, die het lichaamsdeel eind vorig jaar bij een bedrijfsongeval verloor.

De anonieme vingertoploze man wordt vooralsnog niet verdacht van medeplichtigheid. Wel staat vast dat hij de afgerukte vinger vrijwillig heeft afgestaan aan Plascencia. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen, in wat zij zien als samenzwering tegen Wendy's, de restaurantketen waar Alaya claimde de vinger te hebben aangetroffen. Nadat de vrouw tijdens een landelijk tv-programma vertelde dat ze na het incident problemen had met eten en slapen, en medicijnen gebruikte om haar zenuwen onder bedwang te houden klaagde ze de fastfoodketen aan.

De aanklacht werd rap ingetrokken toen politie het huis van de vrouw doorzocht, nadat verhalen in de media waren verschenen dat Ayala vaker grote ondernemingen aangeklaagd had. De vrouw werd aangehouden, maar het bleef onduidelijk waar de vingertop vandaan kwam. Een tipgeefster leidde de onderzoekers uiteindelijk naar de kennis van Plascencia. De anonieme vrouw strijkt hiermee waarschijnlijk een beloning van 100.000 dollar op, uitgeloofd door Wendy's. Een DNA-test zou de herkomst van het veelbesproken lichaamsdeeltje inmiddels hebben vastgesteld.

Anna Alaya
Verdachte Anna Alaya zit net als haar echtgenoot vast