Duitse vrouw verkiest cel boven gezin

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Duitse Maria Brunner had weinig moeite te kiezen tussen een boete van 3660 euro en drie maanden cel. De moeder van drie veeleisende kinderen ziet de gevangenis als plek waar ze eindelijk even tot rust kan komen. Haar werkloze echtgenoot mag zolang voor de kinderen zorgen.

De vrouw uit Poing nabij München betaalde een parkeerboete van 70 euro niet, waardoor deze uiteindelijk opliep tot 3660 euro. De rechter stelde haar voor de keuze; direct betalen of tijdelijk de cel in. "In het begin maakte ik er me ernstige zorgen over de parkeerboete, want die konden we nooit betalen. Maar later zag ik het als een kans om er een tijdje tussen uit te gaan", aldus Brunner.

"Als ik elke dag maar eten en een warme douche heb, wil ik gerust drie maanden brommen in de cel. Eindelijk wat uitrusten, in plaats van voor iedereen te hoeven koken, wassen en schoonmaken", denkt de vrouw. De aanvankelijke parkeerboete was nota bene veroorzaakt door haar man, die de auto van zijn vrouw had geleend. Hij verborg de boete voor zijn vrouw, waardoor deze vervolgens rap opliep. De man is nu vastbesloten zijn eega toch uit de cel te houden door alsnog het verschuldigde bedrag bijeen te brengen.