Dodelijk ongeval met supportersbus RBC

CecilBDemented, Daniël Mabesoone en Naccie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

RBC Bij een ongeval met een supportersbus van eredivisie-club RBC Roosendaal is vrijdagavond waarschijnlijk één supporter om het leven gekomen. Twee anderen zouden gewond zijn geraakt. Verschillende voetbalsupporters hingen uit het dakluik van de bus, maar zagen daarbij een naderend viaduct over het hoofd.

De bus met supporters was onderweg terug naar Roosendaal na de uitwedstrijd van RBC bij NAC in Breda. Verdere details over het ongeval ontbreken nog. RBC won de uitwedstrijd overigens met 1-2.

Update 11.53 uur
Het dodelijk slachtoffer is een 22-jarige supporter uit Bergen op Zoom. Hij overleed zaterdagochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een 21-jarige man uit dezelfde plaats en een 20-jarige man uit Halsteren raakten bij het ongeval zwaargewond. Hun toestand is inmiddels stabiel.

De mannen hadden het dakluik van de bus geopend en hingen met hun hoofden naar buiten. Toen de bus onder een viaduct door reed klapte het luik tegen de hoofden van de supporters aan. Het ongeval gebeurde nog geen 500 meter van de eindbestemming van de bus in Roosendaal.

De chauffeur moest de supporters tijdens de heenreis ook al meerdere keren waarschuwen het luik niet open te doen. Op de terugweg stopte hij de bus meerdere keren omdat het luik geopend was.

Hoewel de busreis niet door RBC was georganiseerd, reageerde de club aangeslagen. "De overwinning van vanavond telt nu niet meer. Het is heel triest wat er is gebeurd", aldus RBC-voorzitter Jan Pollemans.