Champions League: Uitslag Liverpool - Chelsea

Icon Sport - Champions LeagueLiverpool heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. Op Anfield Road werd na een vroeg doelpunt met 1-0 gewonnen van Chelsea.

Chelsea had vooraf de beste papieren voor plaatsing voor de Champions League finale. In Londen wist Liverpool niet een belangrijk uitdoelpunt te maken, waardoor Chelsea bij een gelijkspel (geen 0-0, dan verlenging) al in de finale zou staan. De miljoenenploeg van Abramovic verloor echter drie uitwedstrijden op rij (Bayern München, FC Barcelona en FC Porto), dus een finaleplaats zou lastig worden voor Chelsea.

Op Anfield Road begon de thuisclub goed aan de return. Al in de vierde minuut zette Luis Garcia de 1-0 op het scoreboard. De voorsprong was dubieus want er ging een rare situatie aan vooraf. Steven Gerrard speelde de bal op Baros, die van scoren werd afgehouden door keeper Cech. Het spel ging echter door en Luis Garcia wist de bal volgens de grens- en scheidsrechter achter de doellijn te werken.

In de verdere eerste helft kregen beide teams erg weinig kansen. Chelsea kwam niet door de opgezette muur van Liverpool en ook de thuisclub zelf creëerde geen enkele uitgespeelde aanval. Milan Baros stond geïsoleerd tussen de verdedigers en Chelsea kon zelf niet het spel maken, iets wat de Londense club niet goed ligt. Al in een vroeg stadium lieten José Mourinho zijn spitsen warmlopen, maar ingebracht werden ze nog niet.

In de tweede helft begonnen beide teams met dezelfde elf spelers. Het beeld was hetzelfde als voor de rust: Chelsea was de bovenliggende partij, maar kon niet door de verdediging komen van Liverpool. Na iets meer dan een uur spelen was Chelsea dichtbij de 1-1. Een vrije trap van Frank Lampard werd net naast getikt door Liverpool keeper Dudek. Met nog 20 minuten te spelen, werden Robben en Kezman ingebracht, voor Cole en Tiago. Arjen Robben had vooraf te kennen gegeven dat hij niet voor 100% fit was. Toch had Mourinho geen keus en moest aanvallende krachten inbrengen.

Met de inbreng van de twee oud PSV-ers kwamen er een aantal kansjes voor Chelsea, maar tot een doelpunt kwam het niet. De verdediging van Liverpool stond goed en de ploeg mocht zelfs af en toe counteren. Invaller Cissé was vijf minuten voor tijd op snelheid weg, maar Makelele voorkwam dat Cissé voor Cech kwam te staan. Een paar minuten later was de Fransman weer dicht bij de 2-0, maar hij schoot net naast. Chelsea mocht hopen op de 1-1 want er werden maar liefst zes minuten blessuretijd gespeeld. In de 95e minuut kreeg Liverpool spelers de schrik van hun leven want Gudjohnsen miste een enorme kans op de 1-1.

De laatste keer dat Liverpool in de finale stond, was in 1985 tegen Juventus. Voor Chelsea blijft het dit seizoen bij de League Cup en het kampioenschap.

Liverpool - Chelsea 1-0 (0-0)
4' Luis Garcia 1-0