Opnieuw aanslagen in centrum Caïro

Classic-PC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een bomaanslag in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro is zaterdagmiddag een Egyptische man gedood. Bovendien raakten zeven mensen gewond, onder wie vier buitenlanders. Volgens veiligheidsfunctionarissen zou het gaan om twee Israëliërs, een Italiaanse vrouw en een Zweedse of Russische man. Het is nog niet duidelijk of de omgekomen man ook de dader van de aanslag is.

De aanslag vond vlak bij het populaire Egyptische Museum plaats. In de eerste instantie werd er gemeld dat iemand zichzelf had opgeblazen, maar daar ontstond later twijfel over. Diverse ooggetuigen zouden gezien hebben dat iemand een explosief van een brug gooide. "Er was een heleboel rook en er vlogen allemaal lichaamsdelen rond", zo verklaarde een taxichauffeur. Volgens diverse getuigen zou er veel bloed op straat liggen.

Twee uur na de explosie openden twee vrouwen het vuur op een bus gevuld met toeristen, maar ze misten. Daarop schoot één van de vrouwen de andere dood, om daarna zichzelf te verwonden. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen beide aanslagen.

Egypte doet er alles aan om aanslagen op attracties te voorkomen, aangezien het land voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme. Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn dit niet de eerste aanslagen van deze maand. Op 7 april blies een terrorist zichzelf op een drukke bazaar op, waarbij hij twee Fransen en een Amerikaan doodde.

Dit bericht is geactualiseerd om 17.17 uur.