UEFA Cup: Uitslag Sporting Portugal - AZ

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de UEFA Cup met 2-1 verloren. Sporting Portugal was stukken sterker dan AZ, maar de Nederlanders wisten de schade beperkt te houden.

Met de blessures en de slechte resultaten uit de competitie in het achterhoofd begon AZ als echte underdog aan deze wedstrijd. Sporting Portugal stond mede door de wedstrijden tegen Feyenoord bekend als een goed voetballende ploeg en dat lieten Portugezen ook deze wedstrijd zien.

AZ had veel moeite de bal in het bezit te houden en als gevolg daarvan had Sporting het grootste deel van de tijd de bal. Iedere keer werd opnieuw opgebouwd en de richting van het AZ-doel gezocht. Door geconcentreerd verdedigen kon AZ lang een tegentreffer voorkomen. AZ wist zelfs op voorsprong te komen. Jaliens gaf een voorzet, waar Van Galen onderdoor ging, maar waar Landzaat zijn schoen tegenaan kon zetten. Het eerste gevaarlijk moment van AZ leverde zo in de 36ste minuut een voorsprong op.

Sporting Portugal scoorde echter al snel tegen. Na een korte corner schoot Barbosa op een AZ-verdediger, via wie de bal bij Douala kwam. Die kon vervolgens van vrij dichtbij hard inschieten en zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft leek AZ aanvankelijk wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat leidde ook tot twee kansen voor Van Galen, maar daarna schakelde Sporting weer een tandje extra erbij. Lange tijd leek het er echter op dat het 1-1 zou blijven.

Tien minuten voor tijd was het echter invaller Pinilla die de 2-1 scoorde. Met een geweldig schot wist hij van ruim 30 meter te scoren. AZ hinkte daarna op twee gedachten. Voorin kregen ze een paar kleine kansjes, maar achterin bleef het oppassen. In de blessuretijd kreeg Pinilla nog een grote kans, maar Henk Timmer redde. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 voor Sporting Portugal. In Alkmaar zal AZ met deze uitslag zeker nog mogelijkheden zien om in de finale te geraken.

Sporting Portugal - AZ 2-1
36' Landzaat 0-1
37' Douala 1-1
80' Pinilla 2-1