F1: Uitslag Grand Prix van San Marino

Icon Sport - Autosport (F1) Fernando Alonso heeft na een ongekend spannende finale de Grand Prix van San Marino op zijn naam geschreven. Hij won met slechts twee tienden van een seconde van Michael Schumacher. Jenson Button pakte met de derde plaats het eerste podium voor BAR Honda van het seizoen.

Het begin van de race werd geregeerd door Kimi Räikkönen, die van de pole positie was gestart. Hij reed makkelijk weg van Alonso, maar verloor in de negende ronden opeens de aandrijving van zijn wagen en moest de McLaren Mercedes in de garage parkeren. Rubens Barrichello en Christijan Albers moesten al snel opgeven met mechanische problemen. Ook Giancarlo Fisichella was een vroege uitvaller.

Michael Schumacher, die op de dertiende plaats was gestart na een fout in de tweede kwalificatie, won veel plaatsen tijdens de eerste ronde pitstops en kwam op een derde plaats terug op de baan. Al snel was hij in een gevecht verwikkeld met Jenson Button, wat hij tijdens de tweede reeks pitstops wist te winnen.

Schumacher reed in de eindfase van de race het gat naar Alonso dicht en tijdens de laatste tien ronden ontspon zich een spannende strijd tussen de Ferrari en de Renault. Door verdedigend te rijden wist de Spanjaard uiteindelijk de leiding te behouden en trok Schumacher aan het kortste eind. Het was de derde zege op rij voor Alonso.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws ook eens op de FOK! F1manager, waar ook de volledige uitslag te vinden is!