Lichamen vermoord Zoetermeers gezin gevonden

calvobbes en D-ZONE hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft de lichamen van het vermiste Zoetermeerse gezin vrijdagavond gevonden in het Brabantse Alphen-Chaam. De 31-jarige Claudia Harteveld en haar twee dochters van vijf en drie jaar oud lagen daar begraven. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. Gisteren werd al bekend dat de man van Claudia heeft verklaard zijn familie al op 6 april om het leven gebracht te hebben. Over een motief is nog niets bekend.

De lichamen konden gevonden worden na aanwijzingen van de man. Ze zijn voor sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. De man gaf zijn vrouw en twee kinderen op 11 april zelf als vermist op. De politie kon hem donderdag aanhouden na een uitgebreid sporenonderzoek rond de woning van het gezin.

Op de katholieke basisschool De Spelevaert, waar de oudste van de twee kinderen op zat, is met verslagenheid gereageerd. Volgens een verklaring van de directeur is de school verdrietig. Vandaag was er al een speciale bijeenkomst voor kinderen die bij het meisje in de klas zaten, en maandag zullen alle leerlingen op de school door een team van hulpverleners worden opgevangen.

In een brief die de directeur in de school heeft opgehangen staat bovendien: "Het is niet te begrijpen dat we voor de tweede keer dit jaar getroffen worden door een dergelijke tragedie". Hij verwijst daarmee naar een gezinsdrama in januari van het jaar, toen een moeder haar twee kinderen door verstikking om het leven bracht om daarna zelf voor de trein te springen. Die twee kinderen zaten ook op De Spelevaert.


Claudia Harteveld en haar twee dochters