Signeersessie boek Wilders afgeblazen

De signeersessie van Geert Wilders morgen in een Amsterdamse boekhandel is afgeblazen. De winkel heeft het optreden van de politicus geannuleerd, omdat het personeel risico's zou kunnen lopen. Wilders is al verschillende keren met de dood bedreigd.

De politicus hoopt zijn boek 'Kies voor vrijheid' donderdag alsnog te kunnen voorzien van een handtekening in een boekhandel in Den Haag. Wilders: "Ik hoop dat er boekhandels zijn die wél lef hebben." De politicus noemt het gedoe rondom zijn boek 'triest'. Zo wil de uitgever van het boek anoniem blijven, en wilde de boekhandel de signeersessie tot twee dagen terug geheim houden. "Ik kan niet anders dan de beslissing van m'n uitgever en deze boekhandel respecteren, maar dit is slecht voor de vrijheid van meningsuiting en slappe hap", aldus het onafhankelijke Tweede-Kamerlid.

In het boek vertelt Geert Wilders waarom hij uit de VVD is gestapt en als eenmansfractie is verder gegaan. De eerste druk is inmiddels uitverkocht. De tweede druk is vanaf woensdag te koop.